Velkommen til min blog

Da jeg var ung havde jeg en bekymring for den forarmelse, såvel naturen som klimaet og menneskene led under på grund af den måde, vi lever vores liv på i den rige del af verden, men på et tidspunkt lod jeg stå til og gjorde som flertallet. Det kan jeg bare ikke længere – og heldigvis for det. Jeg er atter vågnet op, og jeg ønsker at bidrage til, at flere gør det. For ” vi er i gang med at fjerne grundlaget for vores økonomi, levebrød, fødevaresikkerhed, sundhed og livskvalitet over hele kloden.”, som formanden for FNs platform for biodiversitet og økosystemer Robert Watson har udtalt. Det burde få os til at ændre på vores uvaner.

Det er der heldigvis mange der gør, men der er også mange, der læner sig tilbage og venter på, at der kommer teknologiske løsninger, der kan klare problemerne, så de kan fortsætte deres livsstil. Det er min overbevisning, at uanset hvad der opfindes, så skal der mere til for at genetablere en rimelig balance. Der skal tillige sættes ind med nye måder at tænke på politisk, økonomisk og socialt. Miljø- og klimabevidstheden skal integreres i alle aspekter af samfundet- og i vores individuelle livsstil.  

Vi er hver især og sammen ansvarlige for den menneskelige og planetariske krise – du og jeg har et medansvar. Problemerne og løsningerne findes i os selv. 

En ny retning, hvor vi har fokus på at udvikles som mennesker, kan blive vores redning. Det forudsætter, at vi forstår, hvem vi er, og hvordan vores sind fungerer, så vi indser, hvad der forhindrer os i at tage ansvar, og vi reflekterer over, hvad vi vil bidrage med for at krisen løses. 

Min motivation til at skrive bogen IND ER DEN ENESTE VEJ UD er at pege på, hvad vi hver især kan gøre for at bidrage til, at verden forsat kan være et godt sted at leve – også for de næste generationer. Jeg har en baggrund som psykolog, og de indsigter jeg har fra psykologien og fra et langt levet liv, bruger jeg til at komme med bud på, hvad vi kan gøre.  

Min ide med at have en blog er, at jeg fremover vil jeg skrive om noget af det, der bidrager positivt til verden. Vi kan hver især gøre vores til, at vi går lysere tider i møde, og nye eventyr kan begynde. Bidrager vi med kærlighed, livsglæde og livskraft, kan der ske mirakler.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *